
مبلمان جایگاه بسیار مهمی در اصول طراحی دارد . هنگامیکه دیوارها ، کف ، سقف ، پنجره ها و درها در طراحی معماری ساختمان ، ساخته می شوند ، انتخاب و ترتیب دهی بخش های قابل جابجایی در بین فضاهای ساختمان ، مهمترین کار در طراحی داخلی می باشد . لوازم داخلی با فراهم آوردن آرامش ، کارها را تسهیل می کنند و فضا را قابل زندگی می سازند .
بشر از دیر باز اقدام به ساخت وسایلی نموده است که زندگی او را راحت تر سازد . اولین نمونه های این تلاش ، ساخت ابزارهاست . شاید بتوان ادعا نمود که پس از ابزار ، ساخت وسایل داخل اقامتگاه ، دومین ابتکار و ابداع اوست . بشر مطمئناً کم کم نیاز به محلی مناسب برای نگهداری ابزار خود را احساس نمود که شاید حفره های داخل غارها ، اولین نمونه های این نوع امکانات باشند . اما پس از آن که زندگی شکل متمدن تری به خود گرفت ، انتظار او از وسایل فراتر رفت و او را وادار به ابداع وسایلی نمود که امروزه ، ما آن را مبلمان می نامیم .

معمولاً طراحان داخلی بین لوازم تجاری و مسکونی تفاوت قائل می شوند . لوازم اداره ها ( سیستم هایی با قطعات مجزا ، صندلی ها ، میزها ) اغلب جزء لوازم خدماتی قرار می گیرند . تفاوت ممکن است در یک شیوه ، دوام و مقاومت حرارتی آن باشد . بعضی از قطعات خدماتی هم در محیط های تجاری و هم در فضاهای مسکونی وجود دارند .
قطعات می توانند به صورت کفی ، مسطح ، حجیم و خطوط آنها به صورت مستقیم ، خمیده ، زاویه دار یا آزاد باشد . آنها علاوه بر ابعاد آزاد می توانند سبک و یا محکم و منسجم باشند . ترکیب آنها می توانند نرم و براق ، نرم وشفاف ، گرم ولوکس یا ناصاف و فشرده باشد . رنگشان در کیفیت ، شفاف یا طبیعی ، سرد یا گرم و یا تیره و روشن است .

وسایل با توجه به کیفیت طرحشان می توانند باعث ایجاد و یا صلب رفاه گردند . مانند اینکه اگر صندلی برای بدن راحت نباشد ( خیلی کوتاه و یا خیلی بلند باشد ) برای سیستم بدن نامناسب می باشد . برای بوجود آوردن سودمندی و آرامش در انجام کارهایمان ، لوازم می بایستی برای پاسخ دادن مناسب به نیازهای ما ، با ابعادمان طراحی شوند .
گاهی اوقات کارآیی لوازم بر پایه استفاده صحیح از آنها می باشد . چیدمان لوازم در داخل اتاق بر اساس چگونگی استفاده از فضا می باشد .
وجود مبلمان ، تا حدودی سطحی از فرهنگ را نشان می دهد . اما داشتن مبلمان به خودی خود ، بر برتری فرهنگی دلالت نمی کند ، بلکه این فرهنگ استفاده از مبلمان است که این گونه بر شیوه زندگی مردم در دوران های مختلف تاثیری متقابل گذاشته است .
مبلمان ممکن است از چوب ، فلز ، پلاستیک و دیگر مواد مصنوعی ، ساخته شود . هر ماده ای دارای نقاط ضعف و قوت می باشد ، که در طراحی می بایستی تشخیص داده شود و قطعات ساختاری مورد استفاده مقاوم ، محکم و پایدار باشند .

انواع مبلمان در طراحی داخلی خانه
مبلمان چوبی :
یکی از مواد استاندارد برای اسباب و لوازم ، چوب می باشد . در ساختار چوب ، هنگامیکه در جهت بافت ها فشرده شود ، محکم می شود . اما هنگامیکه فشار عمودی بر بافت وارد شود ، چوب فرو رفته و خرد می شود .
در کشیدگی ، چوب می تواند در مسیرهای بافتی کشیده شود . اما هنگامیکه در زاویه قائمه بافتی قرار گیرد خرد می شود .
چوب در شکستگی طولی بافت بسیار ضعف دارد .
-
مبلمان راحتی|فروشگاه اینترنتی تجهیزات ساختمانی به تام مبلمان از جنس فلز :
فلز همانند چوب در برابر کشیدگی و فشار مقاوم است اما رگه های بافتی ندارد .
فلزات اغلب انعطاف پذیرند .
روش های اتصالی فلز همانند چوب می باشد ولی نیم کوب کردن فلز می تواند پیچانده ، چفت و یا پرچ شود و به جای چسباندن ، جوش داده شود .
-
مبلمان در طراحی داخلی|فروشگاه اینترنتی تجهیزات ساختمانی به تام مبلمان از جنس پلاستیک :
پلاستیک ماده ای خاص است که می تواند شکل داده شود ، ترکیب شود ، رنگ شود و آنگاه استفاده شود . در نتیجه امروزه نمونه های فراوان و متغیر مواد پلاستیکی تحت پیشرفت قرار دارند . اما پلاستیک نمی تواند با بکارگیری ترکیب با شیشه ، همانند چوب و فلز مقاوم شود .
جالب آنکه پلاستیک می تواند در فرم های محکم و ساختارهای مقاوم راحت شکل گیرد . به این دلیل است که لوازم پلاستیکی ، اعلب بدون اتصال شامل قطعات مجزا هستند .
مواد مصنوعی جدید که ترکیبی از دوام و انعطاف پذیری هستند بعد از کشیدگی ، ویژگی شکل اصلی شان را به دست می آورند . این ویژگی برای طراحی وسایل جالب می باشند که بدون فشارهای بافتی به عنوان تکیه گاهی برای بدن به حساب می آیند .
بسیاری از لوازم از ترکیب مواد مختلف می باشند مانند صندلی هایی از چوب با چارچوب فلزی و یا نیمکت های پلاستیکی می باشند .
[porto_block id=”17769″ name=”interordecorationrelatedproducts”]