
دستگاه فرز یکی از پرکاربردترین و رایجترین ابزار آلات مورد استفاده در کارگاه های صنعتی است که میتواند نقشهای مختلفی را بر عهده داشته باشد و به همین دلیل طرفداران بسیاری دارد. این دستگاه نسبت به سایر دستگاههای صنعتی از انعطاف بیشتری برخوردار بوده و با تغییر ابزار آن امکان کار بر روی مواد مختلفی از جمله فلز یا سایر مواد طبیعی را فراهم میکند. در این دستگاهها قطعات و اجزاء مختلفی به کار گرفته شدهاند که زمینه کار دستگاه به شکلهای مختلف و حتی به جهت معکوس را فراهم آورد. سابقه و تاریخچه دستگاه فرز به زمان بعد از انقلاب صنعتی بر میگردد و از آن زمان تاکنون روند رو به رشد ادامه داشته است.
در مورد دستگاه فرز مسائل مختلفی مطرح میشود که برخی از آنها فنی بودند و برخی نیز بیشتر جنبه عمومی داشته و برای عموم مردم ابهام آفرین است. به عنوان مثال، مسائلی مانند مزایای استفاده از آن، نحوه تعمیر آن، کاربردهای آن و مواردی که میتوان از آن استفاده کرد و حتی چگونه کار کردن دستگاه فرز نیز برای بسیاری از افراد مبهم است. این در حالی است که این دستگاه در سطح جامعه یکی از پر کاربردترین و معروفترین دستگاهها شناخته میشود و کارگاههای عادی نیز از آنها استفاده میکنند. شرکتهای سازنده برای بالا بردن تنوع دستگاه خود اقدام به تولید انواع مختلف از آن کرده اند و استفاده از هر کدام از آنها به موارد خاصی محدود میشود.
در این مطلب ما قصد داریم ضمن معرفی دستگاه فرز و تاریخچه استفاده از آن، به تمامی ابهامات مطرح شده در مورد این دستگاه پاسخ دهیم و هر کدام را به مفصل شرح دهیم. بنابراین با ما در کلینیک ساختمانی به تام همراه باشید!
دستگاه فرز چیست؟
دستگاه فرز را میتوان به عنوان یک ماشین مکانیکی و الکتریکی تعریف کرد که با استفاده از مبدلها زمینهی تبدیل جریان الکتریکی را به یک حرکت مکانیکی، که حرکت دورانی میباشد، فراهم می آورد. در واقع این دستگاهها به شکلی طراحی شدهاند که جریان الکتریکی ورودی به آنها به یک مبدل انتقال داده شده و این مبدل باعث چرخش محور دستگاه میشود. محور دستگاه به یک پیچ گردشی (کله گی افقی) متصل است که ابزار برشی بر روی آن نصب میشود. بنابراین زمانی که دستگاه روشن میشود محور آن شروع به چرخیدن کرده و باعث گردش ابزار برشی و انجام کار نهایی میشود.
در مورد دستگاه فرز تمامی کاری که انجام میشود در همین چند جمله خلاصه میشود و در حقیقت چندان کار پیچیدهای صورت نمیگیرد. اما زمانی که به بخشهای داخلی آن و قسمتهایی مانند سیم پیچها و اسپیندل و محور نگاه میکنیم، میبینیم که در فرآیند راه اندازی این دستگاه، چند مورد به صورت پشت سر هم و همزمان انجام میشود که باعث شده است دستگاه فرز نیز به مانند یک دستگاه پیچیده عمل کند. برای وضوح بیشتر در مورد دستگاه فرز در قسمتهای بعدی به جزئیات بیشتری خواهیم پرداخت.
تاریخچه استفاده از دستگاه فرز؟
تاریخچه استفاده از دستگاه فرز به زمان پس از انقلاب صنعتی بر میگردد، اما نسل اولیه این دستگاهها به سالیان بسیار دور به قرن هجدهم برمیگردد که نحوه استفاده از آنها به صورت دستی و با کارهای مکانیکی انجام میگیرد. اگرچه نمیتوان فرز مورد استفاده در حال حاضر را از لحاظ عملکرد با آن دستگاههای قدیمی مقایسه کرد، اما باید اعتراف کرد که شروع حرکت این دستگاهها از همان دستگاههای قدیمی بوده است. اولین جهش در دستگاههای جدید از سال ۱۷۷۵ و توسط جان ویلکینسون در کشور انگلستان آغاز شد که از نیروی بخار برای چرخاندن دستگاههای اولیه استفاده میکرد.
بعد از انقلاب صنعتی و ورود جریان الکتریکی به روند تولید دستگاههای مختلف، کشور انگلستان نیز از این انرژی برای ساخت وسایل خود استفاده کرد. اگرچه در اوایل ظهور دستگاه فرز کشور انگلستان از صدور آن به سایر کشورهای دنیا ممانعت میکرد، اما کشورهایی مانند ایالات متحده و آلمان به مرور زمان به تکنولوژی این دستگاهها دست یافته و نسلهای بعدی آنها در سالهای ۱۸۹۶ تا 1950 روند رو به رشد خود ادامه داد. نسل جدید و پیشرفته دستگاه فرز در سال ۱۹۵۴ توسط یک شرکت آلمانی به نام Ackermann + Schmitt تولید شد که به مرور زمان روند ساخت آن نیز به کشورهای مختلف از جمله کشورهای همسایه آلمان انتقال داده شد.
دستگاه فرز چگونه کار میکنند؟
عملکرد دستگاه فرز به چند بخش مجزا بستگی دارد که توسط مبدلهای مختلف به یکدیگر مرتبط شدهاند. همانطور که در بالا عنوان شود، این دستگاه وظیفه تبدیل جریان الکتریکی به جریان حرکتی را برعهده دارد. در واقع طراحی آن به شکلی انجام گرفته است که جریان الکتریکی و ورودی به آن توسط محورهای مختلف به جریان حرکتی تبدیل شده و ابزار برش را حرکت میدهد. شروع کار دستگاه فرز از اتصال آن به جریان الکتریکی آغاز می شود. با توجه به میزان قدرت دستگاه و حجم کار آن میتوان از ولتاژهای مختلفی برای آنها استفاده کرد که در حالت معمول از جریان دو فاز و ۲۲۰ ولت استفاده میشود.
بعد از انتقال جریان الکتریکی به اسپیندل دستگاه، زمینه حرکت محور دستگاه فراهم میشود. این محور اصلیترین بخش حرکت دستگاه فرز است که توسط بلبرینگهای مختلفی حرکت افقی را به حرکت دورانی تبدیل میکند. آخرین بخشی که در این دستگاه درگیر میشود، بخش گردشی است که ابزار برشی بر روی آن نصب میشود. حرکت محور دستگاه فرز و انتقال آن به بخش گردشی باعث میشود که ابزار برشی با سرعت بسیار بالایی به حرکت در آمده و زمینه کار دستگاه را فراهم آورد. بخشی گردش دستگاه قابلیت نصب ابزارهای مختلفی را دارد و کمک میکند که از این دستگاه برای برش، صاف کردن، سابیدن، و حتی صیقل دادن بخش داخلی یک لوله استفاده شود.
اجزاء مختلف یک فرز
دستگاه فرز انواع مختلفی دارد و برخی از آنها به صورت رومیزی و برخی دیگر به صورت دستی عمل میکند. این در حالی است که نمونههای پیشرفته این دستگاهها به صورت دستگاههای سی ان سی عرضه میشود که دقت و سرعت عمل بسیار بیشتری دارند. با این وجود اصلیترین و مهمترین فرز شامل دستگاه فرز دستی میشود که تقریباً تمامی اجزای اصلی را داراست.
اجزای اصلی یک فلز دستی عبارتند از:
- بدنه: بدنه ظاهر اصلی فرز را تشکیل میدهد که قطعات مختلف بر روی آن نصب شده و نحوه چینش آنها را تعیین میکند. با توجه به اینکه در داخل این دستگاهها فعالیتهای الکتریکی فراوانی صورت میگیرد، بنابراین اکثر سازندگان این دستگاهها ترجیح میدهند که بدنه دستگاه خود را از مواد عایق بسازند. البته برخی از شرکتها ممکن است برای بالا بردن استحکام مکانیکی دستگاه خود از فلزات مختلفی استفاده کنند، اما در نهایت برای قسمتهای داخلی و خارجی آن از یک روکش پلاستیکی استفاده میکنند.
- کلید کنترل: کلید کنترل وظیفه روشن و خاموش کردن فرز دستی را بر عهده دارد. با توجه به مدل دستگاه و میزان انعطاف پذیری آن در شرایط مختلف، ممکن است کلید کنترل آن متفاوت باشد و گزینههای اضافی نیز داشته باشد. در معمولیترین حالت، این قسمت تنها وظیفه روشن و خاموش کردن دستگاه را بر عهده دارد، اما در برخی از دستگاههای پیشرفته امکان تغییر سرعت گردش دستگاه و حتی تغییر جهت آن نیز وجود دارد که در این صورت کلید و کنترل نیز پیچیدهتر خواهد شد.
- سیم پیچ: آخرین قسمتی که در یک دستگاه فرز با جریان الکتریکی ارتباط دارد، بخش سیم پیچ آن است که وظیفه تنظیم کردن جریان الکتریکی و تبدیل آن به جریان مکانیکی را برعهده دارد. در حقیقت پس از عبور جریان از کلید کنترل، نقشه سیم پیچ آغاز میشود و به تبدیل جریان الکتریکی و تنظیم آن کمک میکند. در این بخش یک قسمت کربنی که در حالت عموم به عنوان زغال شناخته میشود، به کار رفته است که نقش تنظیم جریان و ایجاد مقاومت برای آن را برعهده دارد.
- اسپیندل: اسپیندل را باید موتور حرکتی اصلی دستگاه فرز نامید. در حقیقت پس از ورود جریان به سیم پیچ و تبدیل آن به جریان حرکتی وظیفه به حرکت در آوردن محور و سرعت دادن به جریان دستگاه بر عهده اسپیندل است. این قسمت به محور دستگاه متصل شده است و امکان حرکت آن را در جهات مختلف فراهم میکند.
- محور اصلی: محور رابط اصلی بین اسپیندل و کلگی افقی است که زمینهی تبدیل جریان عمودی را به جریان افقی فراهم میکند. زمانیکه اسپیندل دستگاه حرکت میکند، نحوه چرخش آن به صورتی نیست که از آن بتوان برای کار بر روی مواد مختلف استفاده کرد. در این حالت نقش محور اصلی پررنگ شده و با استفاده از چرخ دندهها و بلبرینگ سبک چرخش را به چرخش افقی تبدیل کرده حرکت مناسب کلگی افقی را میسر میکند.
- کلگی افقی: آخرین بخشی که از دستگاه فرز ابزار برشی در ارتباط است و زمینه نگه داشتن آن بر روی دستگاه را فراهم میکند، کله گی افقی است. در این قسمت علاوه بر اینکه ابزار برشی به حرکت در میآید، وظیفه نگه داشتن ابزار نیز به آن محول شده است که با استفاده از یک پیچ محکم باعث نگه داشتن ابزار میشود.
انواع دستگاه فرز موجود در بازار
دستگاه فرز با توجه به به سبک کار کردن آن و همچنین ابزار های برشی مورد استفاده در آن به انواع مختلفی تقسیم بندی میشود که برای انتخاب آنها در شرایط مختلف بسیار مهم است. به طور کلی انواع مختلف دستگاه موجود در بازار عبارتند از:
- دستگاه فرز دستی: این دستگاهها قابل حمل بوده و فرد میتواند از آنها به صورت دستی استفاده کند. با توجه به شرکت سازنده معمولاً در اندازههای مختلفی ساخته میشوند که هر کدام از آنها برای اهداف خاصی کاربرد دارند. دستگاههای کوچکتر برای کارهایی مانند پولیش وسایل کوچک و صاف کردن سطوحی که دسترسی به آنها سخت است استفاده میشود. کاربرد دستگاهها در تولید لوازم تزیینی و همچنین نوشتن بر روی سطوح مختلف به عنوان یادگاری بیشتر رایج است.
- دستگاه فرز رومیزی: این دستگاهها قابلیت نصب بر روی میز را دارند و امکان استفاده از آن به صورت دستی وجود ندارد. معمولاً برای قطعات سنگین استفاده نمیشود و شخص باید توانایی بلند کردن و حرکت دادن نمونه را داشته باشد. در مورد قطعاتی که نیاز به حساسیت بالایی دارند و ممکن است لرزش دستگاه باعث ایجاد مشکل شود، از فرزهای رومیزی استفاده میشود. مهمترین کاربرد این دستگاهها به صاف کردن قطعات مختلف مانند قطعات فلزی بر میگردد.
- دستگاه فرز CNC: پیشرفتهترین، پیچیدهترین، سریعترین، دقیقترین و گرانترین دستگاههای فرز شناخته میشوند که کنترل آنها توسط برنامههای کامپیوتری انجام میشود. در این دستگاهها، یک بخش کامپیوتری به دستگاه اضافه شده است که اپراتور میتواند در یک برنامه پیش فرض مشخص کند که فرز در چه جهتی و با چه شدتی کار کند. به همین دلیل کارهای به دست آمده از این دستگاهها بسیار دقیق بوده و معمولاً سعی میشود که از آنها در پروژههای سنگین و با حساسیت بالا استفاده شود. خط تولید قطعات خودرو، تولید قطعات کامپیوتری و حوزه تولید هوافضا بیشترین استفاده را از این دستگاهها میبرند.
- فرزهای شارژی: این دستگاه ها در پروژه های سخت به کار گرفته می شوند و قابل حمل هستند. برای استفاده از این مدل فرزها لازم است که از قبل آنها را شارژ کرده و در یک زمان مشخص از آن استفاده کرد. کاربرد این وسایل چندان پیچیده نیست و برای کارهای سخت و ضروری به کار گرفته می شوند.
مزایای استفاده از دستگاه فرز
ظهور دستگاه فرز در صنعت اهمیت بسیاری داشته است و در روند تولید قطعات جهش قابل توجهی به وجود آورده است. این دستگاهها در زمینه کار بر روی مواد مختلف، در اندازههای مختلف و با دقتهای متفاوت ایده آل هستند و این چیزیست که یک صنعت کار ماهر از دستگاه خود انتظار دارند.
به طور کلی میتوان مزایای استفاده از دستگاه فرز را به چند مورد زیر خلاصه کرد:
- سرعت بالا: سرعت کار با دستگاههای فرز نسبت به سایر وسایل صنعتی بسیار بیشتر بوده و امکان تولید قطعات مختلف را در کمترین زمان ممکن به کاربر میدهند.
- دقت بالا: اگرچه سایر دستگاهها دقت نسبتاً بالایی از خود نشان میدهند؛ اما دستگاه سی ان سی فرز یکی از دقیقترین دستگاههای موجود در بازار است که شرایط تولید قطعات بسیار حساس و دقیق را فراهم آورده است.
- کار بر روی مواد مختلف: در دستگاههای فرز شرایطی فراهم شده است که امکان نصب انواع ابزارهای برشی بر روی کلگی افقی وجود دارد. به عنوان مثا،ل کاربران میتوانند یک تیغه برشی بر روی دستگاه نصب کنند، پس از پایان کار آن را با یک تیغه صاف کننده تعویض کنند، و در نهایت با نصب یک ابزار پولیش اقدام به صیقلی کردن آن کنند.
- انعطاف پذیری بالا: دستگاههای فرز یکی از منعطفترین و پرکاربردترین دستگاههای صنعتی به شمار میروند. این دستگاهها در اندازههای مختلفی تولید میشود که امکان کار بر روی سطوح مختلف را فراهم میآورد، درضمن ابزار برشی آنها قابل تغییر است و فرد میتواند برای انجام کارهای مختلف از آنها استفاده کنند.
- صرفه جویی در هزینهها: در محاسبه هزینه یک پروژه باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت که تنها یکی از آنها بحث هزینههای نقدی است. زمانی که به بررسی هزینههای یک پروژه پرداخته میشود عوامل مختلفی مانند دسترسی به تجهیزات مورد نیاز و زمان انجام کار نیز اهمیت پیدا میکند. دستگاههای فرز علاوه بر اینکه هزینه بالایی ندارند (البته به جز دستگاه سی ان سی)، سرعت عمل بسیار خوبی دارند و میتوانند زمان پروژه را بسیار پایین آورند. این موضوع کمک میکند که هزینه نهایی و تمام شدهی انجام یک کار کاهش یافته و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد.
معایب دستگاه فرز
همانند سایر دستگاههای موجود در صنعت، دستگاه فرز علاوه بر مزایای که میتواند به یک صاحب کارگاه برساند، معایبی نیز دارد که ممکن است روند خرید آنها را تحت تأثیر قرار دارد. البته رعایت برخی از نکات در هنگام استفاده از این دستگاهها باعث میشود که این معایب چندان چشمگیر نباشند.
در حالت کلی میتوان معایب به دستگاه فرز را بدین صورت بیان کرد:
- نیاز به کسب مهارت: دستگاه فرز انواع مختلفی دارد و کارکردن با هر کدام از آنها به اصول و قوانین خاصی نیاز دارد. بنابراین یک اپراتور لازم است که قبل از شروع کار با آنها نسبت به وضعیت دستگاه و نحوه کار با آن به طور کامل توجیه شده باشد و مهارت کامل در نگه داشتن دستگاه و استفاده از آن در موقعیتهای خاص را داشته باشد.
- ایمنی: دستگاههای فرز یکی از سریعترین دستگاههای صنعتی هستند که بعضاً با سرعت چند هزار دور در دقیقه میچرخد. از سوی دیگر بر روی آنها ابزارهای برشی مختلفی نصب میشود که در صورت برخورد با بدن یا هر جای دیگری به سرعت آن را از بین میبرند. بنابراین در مورد ایمنی این دستگاهها هنوز هم مسائلی مطرح میشود که شرکتهای سازنده پاسخ مناسبی برای آنها ندارند. البته در مورد دستگاههای سی ان سی چون دخالت انسان به حداقل رسیده است، ایمنی آنها به شکل قابل توجهی بهبود یافته است.
- تولید مواد آلاینده: برای درک این موضوع میتوانید به سنگ تراشیها یا کارگاههایی که بر روی چوب کار میکنند سری بزنید. در واقع این دستگاهها به شکلی کار میکنند که اجزای نمونه مورد نظر را برش داده همزمان دور میکند. زمانی که دستگاه بر روی نمونه کار میکنند گرد و غبار و مواد جدا شده از آن بلند شده و در فضا پخش میشود. البته شرکتهای ثابت که از دستگاههای رومیزی استفاده میکنند، از یک دستگاه مکنده صنعتی بهره میبرند که مانع از پخش شدن مواد آلاینده در فضای آزاد میشوند.
خرید دستگاه فرز
خرید دستگاه فرز را میتوان یک پروژه پیچیده و در عین حال تخصصی دانست. زیرا زمانی که یک شخص برای خرید دستگاه اقدام میکند، علاوه بر اینکه باید اطلاعاتی در مورد نیازهای خود و شرایط کارگاه داشته باشد، باید در مورد دستگاه و قابلیتهای آن نیز اطلاعات کافی و مؤثر داشته باشد تا بتواند یک دستگاه مناسب و متناسب با شرایط خود انتخاب کند.
در فرایند خرید دستگاه فرز توجه به چند نکته حیاتی است:
- برند تولید کننده دستگاه: برند تولید کننده برای خرید دستگاه فرز اهمیت بسیاری دارد و اغلب شرکتها با توجه به میزان محبوبیت خود قیمت محصولات خود را افزایش میدهند. به عنوان مثال، در سطح جهان شرکتهایی مانند بوش و متابو از محبوبیت بسیار بالایی برخوردارند و دستگاههای با کیفیت تولید میکنند. این موضوع باعث شده است که قیمت آنها نیز روندی صعودی داشته باشد. در ایران نیز چندین شرکت به عرضه دستگاه فرز مشغولند که میتوان به شرکتهایی مانند ماکیتا، رونیکس، دیوالت و چند برند دیگر اشاره کرد که اکثر آنها از تکنولوژی شرکتهای اصلی مادر در خارج کشور استفاده میکند. قیمتدستگاه این برندها نسبت به برندهای بین المللی کمتر است.
- قابلیتهای دستگاه و شرایط کارگاه: عامل مهم دیگری که میتواند خرید دستگاه فرز را تحت تأثیر قرار دهد، قابلیتهای دستگاه و شرایط کارگاه است. در واقع زمانی که یک کارگاه برای خرید دستگاه اقدام میکند، طبیعتاً با توجه به شرایط کاری خود و ابزارهایی که با آنها کار میکند، به یک سبک خاص از دستگاه نیاز دارد که باعث میشود انتخاب آن را تحت تأثیر قرار دهد.
- گارانتی و خدمات پس از فروش: برای دستگاههای صنعتی و به ویژه دستگاههایی که به صورت ترکیبی از انرژی الکتریکی و مکانیکی استفاده میکنند، گارانتی و خدمات پس از فروش اهمیت بسیاری دارد. دستگاه فرز نیز از این قضیه مستثنا نیست و معمولاً شرایط کار آن به صورتی است که امکان ایجاد مشکل برای آن وجود دارد. معمولاً کارگاههایی که از این دستگاهها استفاده میکنند انتظار دارند که دستگاه مورد نظر حداقل در طول روز به طور کامل بتواند کار کند. این موضوع باعث آسیب دیدن آنها و مهم شدن موضوع خدمات پس از فروش و گارانتی میشود.
- قیمت دستگاه و نحوه خرید آن: تعجبآور نیست که قیمت دستگاه و بودجه در نظر گرفته شده برای خرید دستگاه فرز را به عنوان مهمترین عامل در نظر بگیریم. این موضوع به حدی اهمیت دارد که میتواند در روند خرید را به شکل کلی تغییر داده و باعث تغییر گزینه انتخابی شود.
ایمنی دستگاه فرز
موسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی آمریکا در بررسی ایمنی دستگاه فرز به موارد متعددی اشاره کرده است و استفاده از شیوههای امنیتی برای آن را ضروری دانسته است. طبق بررسیهای صورت گرفته صدای تولید شده توسط این دستگاهها بین ۹۱ تا ۱۰۳ دسی بل متغیر است. از سوی دیگر کار کردن با آنها موجب تولید تراشههای آهنی داغ میشود که بسیار مشکل ساز است. قرار گرفتن دستگاه در شرایط نامناسب و اعمال فشار به تیغههای آن، احتمال شکستگی تیغه را نیز افزایش میدهد.
بنابراین هنگام استفاده از دستگاه فرز توصیه میشود که از محافظ کامل صورت و لباسهای ایمنی پوشیده استفاده شود. حتی الامکان باید زاویه چرخش تیغه دستگاه نسبت به وضعیت قرارگیری بدن در حالت مخالف باشند و دستگاه نیز هنگام کار باید به صورت محکم نگهداری شود. ضمن اینکه در مورد اتصال آن به برق و جریان الکتریکی تامینی آن نیز باید نکات ایمنی رعایت شود.
کاربردهای دستگاه فرز
کاربرد دستگاه فرز در صنعت به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که مهمترین و اصلیترین آنها، نوع ابزار برشی است. در واقع ابزار برشی تعیین میکند که دستگاه مورد نظر در چه قسمتی میتواند کارایی داشته باشند و امکان کار بر روی چه موادی را دارد. به طور کلی برای مشخص کردن کاربرد دستگاههای فرز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برش: در این حالت از یک تیغه پهن و نازک استفاده میشود که میتواند سطوح مختلف را برش دهند. تیغههای مخصوص برش گرانیت نیز در بازار عرضه میشوند که استفاده از آنها را برای کاربردهای سنگ فراهم آورده است.
- سابیدن: اینکه تیغه ها نسبت به تیغههای برشی ضخیمتر هستند و عمدتاً برای برداشتن یک زائده یا برجستگی بر روی سطح مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده از این تیغهها در برش خطرات بسیاری دارد که ممکن است برای اپراتور نیز مشکل ایجاد کند.
- صیقل دادن: این ابزارها به صورت فرچههای فلزی و یا پارچهای هستند که برای صیقل دادن یک سطح به کار میرود. این نوع ابزارها در برش کاربرد ندارند و تنها در صاف کردن و صیقل دادن سطوح فلزی و چوبی استفاده میشوند.
- حکاکی: این نوع تیغهها برای برداشتن بخشی از نمونه به کار میروند و در حکاکی بر روی سنگ و چوب کاربرد دارند.. حساسیت این دستگاهها بسیار بالاست و میتوانند الگوهای بسیار دقیقی طراحی کنند. البته بخشی از کارایی آنها به مهارت اپراتور و تسلط و نگهداری آن بر میگردد.
تعمیر دستگاه فرز
دستگاه فرز از دو بخش مکانیکی و الکتریکی تشکیل شده است و به همین دلیل تعمیر آن ممکن است به شرایط خاص و مهارت ویژه نیاز داشته باشد. معمولاً شرکتهای سازنده یا فروشنده این دستگاهها سعی میکنند که برای کاهش فشار بر روی مشتریان خود از گزینههایی مانند گارانتی و خدمات پس از فروش استفاده کنند که در این صورت نه تنها هزینههای آنها را پایین میآورند؛ بلکه مطمئن هستند که تعمیر دستگاه فرز توسط یک فرد مطمئن و انتخاب شده توسط خودشان انجام میشود.
به همین دلیل توصیه میشود که برای تعمیر دستگاه فرز حتماً به نمایندگیها و خدمات پس از فروش مخصوص آنها مراجعه کنید. اگر به چنین گزینههایی دسترسی ندارید، میتوانید در ازای پرداخت مبلغی مشخص به نمایندگی سایر شرکتها، از آنها بخواهید که نسبت به تعمیر دستگاه شما اقدام کنند.
دستگاه فرز از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است و کار کردن با آنها به شناخت کافی همچنین مهارت بالا نیاز دارد. بنابراین شخصی اپراتور لازم است که نسبت به دستگاه مورد نظر توجیه شده و از شرایط ایمنی و کارکرد آن اطلاع کافی داشته باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دستگاهها به سایر مطالب عرضه شده در کلینیک ساختمانی به تام مراجعه کنید و برای سفارش خرید دستگاه فرز با ما در تماس باشید.