
در تخریب ساختمان ها تحت تاثیر عوامل زیادی است .کیفیت ساختمان های آجری، اسکلت فلزی، بتن آرمه، چوبی و غیره، در مرحله طرح و اجرا، به رعایت پاره ای مسائل فنی که به دانش رشته های مختلف ساختمان بستگی دارد، ارتباط پیدا می کند.
بدیهی است عدم توجه به اصول طراحی و معماری، مبانی محاسباتی، ضوابط تاسیساتی و بالاخره اجرا، ساخت و نگهداری، و نیز استفاده از مصالح نامرغوب، اشکالاتی را در پی خواهد داشت که ساختمان را پیش از موقع، نیازمند به تعمیر می سازد.

عوامل تاثیر گذار در تخریب ساختمان
- سپری شدن عمر طبیعی مصالح مورد مصرف در ساختمان که می توان به اختصار آن را پیر شدن مصالح نامید، که در نهایت منجر به تخریب ساختمان می شود.
- عوامل محیطی مانند سیل، زلزله، نزولات جوی، باد، آفتاب، تغییرات درجه حرارت و سایر موارد که اهمیت کمتری دارند.
- انفجار، آتش سوزی، خرابی های ناشی از جنگ و بالاخره خرابکاری عمدی یا سهل انگاری.
- تغییر شرایط بهره برداری، به عنوان مثال چنانچه از ساختمان مسکونی که برای افرادی معدود طراحی و ساخته شده و سربار آن نباید از حد معینی تجاوز نماید، به عنوان واحد اداری، آموزشی یا درمانی استفاده شود، بهره برداری مستمر و مکرر از اتاق ها، سرویس ها و آبریزگاه ها و احتمالا ساختن تیغه ها و حتی دیوار های جدا کننده به ضخامت ده سانتی متر و بیشتر در نقاط مختلف ساختمان، ممکن است خرابی های زود هنگام و پیش بینی نشده ای را به کل بنا تحمیل نماید.
- عدم رعایت مشخصات فنی اعم از کاربرد مصالح نامرغوب و به کار گماردن افراد ناوارد به کار، این موضوع به ویژه در کار های کوچک که انجام آزمایش های منظم و مکرر مقرون به صرفه و عملی نیست، مصداق دارد. از طرف دیگر نظارت در این قبیل کارها یا اعمال نمی شود و یا به طور مقطعی و ناقص صورت می گیرد که این موضوع خود تعمیرات پیش از موعد را اجتناب ناپذیر می سازد.